Atletico Malmi – Norsunkaatajat 2-1 (0-0)

Samalla kun luontoäiti alkaa vähitellen vetää verhoja kesän eteen, lähestyy myös Kuutonen loppuaan. Jännityksestä ainakaan Atleticon osalta ei ole puutetta, kun sijoitus lohkon hännillä ei ole juuri kohentunut. Kauden viimeiset pelit ovat pääasiassa ykköslohkon alemman puoliskon jengejä vastaan, ja vaikka tilastot ovatkin tilastoja niin pari voittoa helpottaisivat oloa kummasti. Urakka jatkui tänään kotona Tapulissa Norsunkaatajia isännöiden. Koska keltaisissa ei tunnetusti isompia norsuja ole esiintynyt niin safarikeijot saisivat poistua Koillisesta tyhjin käsin. Päivän kokoonpano oli mallia laiha, vaihtoon riitti vain 3 jannua ja yksi heistäkin oli B-junnuista kiskaistu täydennysmies. Ottelussa debytoi Atleticon uusin lisäys rivistöön, MPS- ja Gnistan-taustan omaava Juuso “UKJ” Haltsonen [“rappiolla vuoden ollut Gnisun kapteeni laittoi viimein Ämpsin paidan ylleen 10 vuoden tauon jälkeen.”]. Myös sukellusveneiden kauhu V-P “meva SWAT valtasi Hesarin” Liimatainen ehti Suomenlahdelta paikalle vielä avausjakson aikana.

Avaus (4-2-2-2):
Vatanen (MV) ; Phil, Mika (C), Spede, Juuso K. ; Raksu, Joni ; Jani, Ile ; Make, Ana
(vaihdossa Juuso H. ja V-P)

Alku jäi toimittajalta näkemättä, mutta kuulemma oli “yleistä sekoilua”. Maalipaikat jäivät vähiin molemmissa päissä; keltaisten alakerrassa maalivahtina edustanut Janne “Lassila? Weer tö fak?” Viäräleuka-Vatanen hoiti vastaantuloillaan hommat kotiin, ja toisaalla puolestaan tolppa oli Maken pommin tiellä. Tauolle maaleitta.

Toisen jakson alkuun saatiin hyvä syke. Jo kahden minuutin jälkeen Raksun roikkupallo yllätti Norsujen maalivahdin, ja keskikentän Valeri Gergijevinäkin tunnettu Jani Hannula haisteli tilanteen huolella loppuun ja iski päällään pallon tyhjiin. Tasoitus 1-1:een syntyi toimittajan ollessa kusella. Atleticolla paikkoja siunaantui vielä lisämaaleihinkin, mutta etenkin V-P oli tänään kujalla kuin roskis, eikä onnistunut hyvästäkään mestasta kuin sysäämään pallon veskarin syliin. Kuitenkin ottelun voittomaali oli keltainen, ja vielä todella upeaa katsottavaa. 10 minuuttia ennen loppua Jani heilutteli tahtipuikkoaan vapauttaen Joni Raudoskosken keskeltä läpi aivan maagisella syötöllä. Joni eteni boksin rajalle ja pamautti minkä lapikkaasta lähti, pallo hirmuisella voimalla yläpesään. Joni näytti vielä osaamistaan kokeilemalla täydestä vauhdista noin yli 35 metristä, ja laittoikin todellisen raketin, joka kuitenkin meni harmillisesti “vain” puolisentoista metriä yli. 2-1-johto piti loppuun saakka, ja kolmen pisteen turvin pääsimme ohittamaan päivän vastustajan sarjataulukossa.

Atleticon peli ei voitosta huolimatta ollut tänään parhaimmillaan. Syötöt menivät välillä minne sattui, ja pientä tai isompaa höntyilyä esiintyi liiaksi. Maanantaina on sitten Lassilassa vastassa toistaiseksi lohkon jumbon spottia pitävä POHU/Shrimps. Sääpallot ennustavat, että katkarapuja höyrystetään silloin oikein urakalla.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Hannula: Jälleen tehokas (1+1), taisteli suurella sydämellä alusta loppuun.
2    –     Joni Raudoskoski: Duunari norsun kokoisella D:llä, teki myös helvetin hienon voittomaalin.
1    –     Mika Mäkelä: Puolustuksen isähahmo pelistä toiseen.