Atletico Malmi – MaKu/Legends 1-1 (1-0)

Atletico lähti pirteästi kauden kolmanneksi viimeiseen otteluun Raksun tunteita herättävän puheen herättämänä. Päivän teema oli saalistaa tarvittavia pisteitä sarjapaikan varmistamiseksi. Pelaajiakin oli saatu vaihteeksi laajalla materiaalilla mukaan.

Avaus (4-3-1-2):
Micke (MV) ; Tero, Spede, Jullukka, Juuso K. ; Phil, Joni, Jani (C) ; Ana ; Make, Ile
(vaihdossa Hero, Mika, Otto, Raksu, Tavi, Tommi ja Yakar)

Ottelu lähti myötätuuleen pelanneen keltapaitaisen kotijoukkueen pienoisessa komennossa. Atletico kierrätti hyvin palloa keskellä sekä malttoi myös jakaa laitojen kautta. Raitapaitainen MaKu taas haki pitkillä pystysyötöillä kärkipelaajiaan. Keskikentällä häärineet Phil, Joni ja Jani pelasivat hyvin yhteen, ja keltaisilla oli ajoittain mainioita painostusjaksoja. Vastustajakin pääsi välillä nopeisiin iskuihin, mutta puolustuslinja hoiti ensimmäisellä puoliajalla hommansa mallikkaasti. Atletico sai nopeasti kaipaamansa avausosuman, kun Ana pisti pallon kylmänviileästi vapaapotkusta reilusta paristakymmenestä metristämuurin yli oikeaan yläkulmaan. Veto suuntautui aivan riman alle, eikä maalivahti ehtinyt millään tilanteeseen. Kotijoukkueella oli myös toinen makoisa paikka avausjaksolla, kun kulmalipun tienoilta lähtenyt keskitys pomppi vaarallisesti MaKun maalin edessä. Harmiksi Phil kuitenkaan saanut päällään aivan kunnon osumaa palloon. Myös vastustajille avautui maalinedushässäkässä yksi mehukas tekopaikka, kun palloa ei erikoistilanteen jälkeen saatu boxista siivottua kunnialla. Tilanteesta kuitenkin selvittiin säikähdyksellä ja tauolle lähdettiin Atleticon johtolukemissa 1-0.

Toisella puoliajalla sai puolestaan vastustaja tuulen puolelleen, ja hallinta siirtyi loppua kohden enemmän vierasjoukkueelle, joka oli selkeästi pitänyt tauolla taktiikkapalaveria ja pelasi palloa entistä enemmän ristiin aiheuttaen ongelmia keltaisten puolustuspäädyssä. Tilanteita riitti kuitenkin molemmissa päädyissä. Kotijoukkueen keskikentän vauhti kuitenkin hieman hiipui ja taktiikaksi tuli etsiä laidoilta kärkipelaajiamme. Etenkin nopealle Herolle pelattiin paljon palloja, mutta kaveri joutui olemaan valitettavan yksin tilanteissa. Hero sai tosin aikaan yhden vaarallisen laukauksen pienestä kulmasta kohti etuylänurkkaa, mutta vastustajan maalivahti torjui tilanteen kulmaksi. Toisen puoliajan keskivaiheilla koitti keltaisen kotijoukkueen synkkä hetki, kun alhaalta lähtenyt sivurajaheitto katkaistiin, kierrätettiin nopeasti toisen laidan kautta rangaistusalueen tuntumaan, josta vastustaja pääsi iskemään 1-1-tasoituksen. Maalista MaKu sai kaiken hyvän lisäksi myös pelottavan vaarallisen vireen käyntiin, eikä johtomaalikaan ollut kaukana, kun raitapaitojen kärkipelaaja pääsi keskeltä läpi ja karkuun. Joni tosin ehti hieman koppaisemaan kaveria, ja Micke pääsi hyvin torjumaan palloa. Lisäksi vastustajalla oli erinomainen tilanne tehdä maali kulmapotkusta, kun tuulen avustuksella keskitys kaartui suoraan kohti etuylänurkkaa ja noin 20 cm riman alle. Tolpalla seisoneella Mikalla ei ollut tilanteessa jakoakaan estää palloa, mutta onneksi Micke venytti kätensä eteen juuri viime hetkellä. Atleticollakin oli toisella puoliajalla loistava maalintekopaikka, kun kulmapotkusta päästiin puskemaan kohti takanurkkaa. Vastustajan tolppamies oli kuitenkin tilanteessa hyvin mukana ja pelasti pallon aivan maaliviivalta. Loppua kohti molemmat joukkueet tyytyivät hakemaan nopeilla pitkillä avauksilla pelaajiaan välttäen mahdollisimman paljon riskejä. Vauhdikas ottelu päättyi näin ollen tasalukemiin 1-1 ja keltapaidat saavat jännittää vielä sarjapaikkansa puolesta, tilanteen silti näyttäessä suht valoisalta.

Ottelun tähtipelaajat:
3    –     Phil Murray: Vakuuttava peli keskikentällä.
2    –     Spede Reinikainen: Varmaa puolustuspeliä.
1    –     Ana Raudoskoski: Hieno maali 😀