AF Lampaat- Atletico Malmi 2-0 (2-0)

Ennen illan ottelua Atleticon voitoton putki oli venynyt jo neljään peliin, ja tänään tilanteeseen oli tarkoitus lähteä hakemaan pikaista muutosta AF Lampaiden vieraana Kumpulan hiekalla. Olosuhteet olivat varsin kesäiset: hellettä piisasi ja vaihtopenkillekään ei riittänyt väkeä kuin kolmen naaman verran. Viimeksi kauden avauspelissä nähty V-P “Liimis a.k.a. Nure” Liimatainen pääsi pitkästä aikaa vaihtamaan kurkkusalaattikuosin kusenkeltaiseen, ja keskikentällä ensimmäisen Atletico-pelinsä Kuutosessa aloitti Tero Mellin. Päivän aloituskokoonpano oli ryhmitetty siten, että keskikentällä vasen laita ja keskusta pelaisivat kontrolloivassa roolissa, ja hyökkäysvastuu jäisi pääosin kymppipaikan jampalle ja oikealle laiturille. Maalissa pelasi jälleen Paul-Mikael “Zubi” Forsström.

Avaus (4-4-2):
Micke (MV) ; Phil, Mika (C), Joni, Juuso ; Janne, Tero, Jani, Peter (v) ; Otto, Make
(vaihdossa Raksu, Sami ja V-P)

Ottelun alku ei totisesti ollut mikään paras mahdollinen manne-näkökulmasta katsoen, sillä jo kolmen minuutin jälkeen pallo palautui keskiympyrään Lampaiden siirryttyä johtoon. Mustapaitojen hyökkääjä pääsi kiskaisemaan boksista himo pommin, joka painui vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Micke sai sormensa vielä väliin mutta se ei riittänyt. Ensimmäinen puoliaika oli Atleticon osalta todella surkea, sillä pelinrakentelusta ei tullut yhtään mitään ja Lampaat painosti lähes tauotta pitäen pelin keltaisten päädyssä. Illan toinen maali nähtiin, kun 20 minuuttia oli kellossa. Isännät saivat vaparin oikealta laidalta, ja keskitys putosi lopulta takatolpalle, jossa iso jätkä vei V-P:tä 100-0 ja puski pallon roikkuna yli Micken, joka oli jälleen hyvin mukana muttei aivan ylettänyt kuulaan. Taukoon mennessä oli nähty kaksi maalia, masentavan vaisua “peliä” Atleticon osalta sekä paksu tukku Micken ilmiömäisiä torjuntoja, mm. huikea blokkaus parin metrin päästä maalista tulleeseen epäsuoraan vapaapotkuun. Ottelun avauspuolisko muistutti lähinnä Ghanan ja Tshekin kohtaamista MM-kisoissa, sillä Micke piti joukkuettamme pystyssä käytännössä yksin.

Breikin jälkeen Lampaat alkoi ilmeisesti väsyä, sillä kentältä löytyi yllättäen tilaa Atleticollekin. Turhan sähläyksen sijaan palloa maltettiin nyt siirrellä rauhassa äijältä toiselle, ja moneen otteeseen peliväline kulki todella kauniisti yhden kosketuksen syötöillä eteenpäin. Kun pelinavaukset ja -rakentelu saatiin kuntoon, pelinhallintakin tasoittui huomattavasti, ja isäntien päätyyn saatiin luotua muutamia hyviä hyökkäyksiä. Lähimmäs maalia pääsi Make, jolla oli aikaa jopa hieman asetella palloa ennen kuin laittoi tiukan vedon, joka suhahti niukasti takatolpan ohi. Toisessa päädyssä Micke jatkoi uskomattomia pelastuksiaan, ja sai nyt tukea myös puolustajilta, mm. Peter “kunnostautui” varoituksen arvoisesti. Kavennus oli vahvasti haussa vielä loppuminuuteille asti, kun Peter pääsi laukomaan yllättävänkin vaarallisesti 16-alueen oikeasta kulmasta, ja mustien veskari blokkasi vedon aivan etunurkasta. Seuranneesta kulmasta ei syntynyt enää mitään, ja erotuomari puhalsi pilliinsä viimeisen kerran.

Päivän esitys oli erittäin kaksijakoinen. Vaikka masentavan huonon ekan puoliajan vastineeksi toisella jaksolla nähtiin todella kaunista peliä, maalit jäivät ikävä kyllä puuttumaan. Kaikesta huolimatta kentällä nähtiin useita onnistujia, varsinkin koko puolustuslinja vakuutti tauon jälkeen, ja mm. Joni Raudoskoski oli lyömätön ilmapalloissa. Mikäli samanlaista peliä nähdään syyskaudellakin, voi kesätauolle poistua suhteellisen huoletta.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Paul-Mikael Forsström: Aivan fantastisia torjuntoja pitkin iltaa, loppuun asti mukana molemmissa maaleissa.
2    –     Mika Mäkelä: Alakerran tukipilarina jälleen kerran, lisäksi kahvitteli vastustajia aivan mennen tullen.
1    –     Phil Murray: Tuttuun tapaansa todella väkevä vasemmalla laidalla molempiin suuntiin.