PP FC/2 – Atletico Malmi 0-0

Kolmesta viime pelistä Kuutosessa Atleticon saldona oli kolme tappiota vähemmän mairittelevalla maalierolla 1-13. Puuttuvia pisteitä sekä plus-merkintöjä maalisarakkeeseen lähdettiin tänään hakemaan kauden toiseksiviimeisestä pelistä, jota isännöi Pirkkolan “pikkukentällä” PP FC/2. Ottelu piti alunperin pelata Talissa jo elokuussa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Päivän pelaajalista käsitti 16 nimeä, jotka ryhmiteltiin vaihteeksi muotoon 3-5-2 ja loput 5 seppoa penkkiä kuluttamaan. Maalilla Micken tuuraajana jatkoi pelimiesten pelimies Janne Vatanen. Vastustajalla näytti olevan ongelmia kokoonpanonsa kanssa, sillä alkuvihellyksen halkoessa Pirkkolan metsäisen runsasta ilmatilaa kentällä oli vain 9 Pepsi-paitaisen joukkueen edustajaa. Ekan puoliajan kuluessa määrä tosin kasvoi vielä kymmeneen.

Avaus (3-5-2):
Vatanen (MV) ; Raksu, Spede, Teme ; Kalle (C), Joni R., Joni B. (v), Mika, Juho ; AP, Make
(vaihdossa Oke, Sami, Sola, Tommi ja V-P)

Ottelun alkutahdit saneli Atletico. Jo parin minuutin pelin jälkeen kippari-Kalle pääsi paikkaan AP:n syötöstä, mutta veto vasemmalta ei ollut riittävän tarkka takomaan taululle 0-1:tä. Ensimmäisellä puoliajalla isännillä ei juurikaan ollut tilanteita maalintekoon, Atleticolla sen sijaan muutama. Joni Borodavkin pääsi laukomaan vaarallisesti boksin sisältä kohti etunurkkaa, mutta PP FC:n mainio maalivahti venyi pallon tielle. Vartin kohdalla Joni kunnostautui omassa päässä tönäistyään vastustajan nurin boksin ulkopuolella ja sai tilanteesta ansaitusti varoituksen. Avausjaksolla Jonin lisäksi keltaisten “P”-ketju AP ja V-P pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalia. Ensin vuorossa oli AP oikealta puolittaisen läpiajon päätteeksi ja viisi minuuttia ennen taukoa V-P, jonka vaparin 16-alueen ulkopuolelta PP-vahti torjui aivan riman alta. Herkullisempia tilanteita ei enää siunaantunut ja tauolle mentiin köyhästi 0-0.

Toinen puoliaika oli läpeensä tasapaksua vääntöä. Isännät alkoivat saada juonesta kiinni, mutta kiperimmät tilanteet maalilla pysähtyivät Vatasen nyrkkeihin. Pelin taso ei missään vaiheessa uhannut nousta kovin korkealle. Loppuhetkillä Joni B. oli vielä päästä yrittämään voittomaalia, mutta PP:n veskari ehti katkaisemaan V-P:n läpisyötön kreivin aikaan. Peli päättyi maaleitta.

Jos ei muuta niin ainakin tappioputki saatiin viimein katkaistua. Maalit jäivät tosin uupumaan jälleen. Peliesitys oli kaiken kaikkiaan aika neutraali, ei erityisen hyvä muttei turhan huonokaan. Kausi paketoidaan Atleticon osalta 14.09. Herttoniemessä ECL:n vieraana.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Joni Borodavkin: Kova tsemppi jälleen kerran, melko hyvä esitys.
2    –     Janne Vatanen: Atleticon historian ensimmäinen nollapeli Kuutosessa!
1    –     Spede Reinikainen: Vuoden 2005 pääpelaaja.