Cosmos – Atletico Malmi 1-0 (1-0)

Viime viikon masentava tappio Colo-Cololle jätti paljon miettimistä, ja otteiden oli kohennuttava vierasottelussa Cosmosta vastaan. Matsi piti alunperin pelata Saharassa, mutta ilmeisesti ko. kenttää koskevien hankkeiden vuoksi peli siirrettiin Oulunkylän “San Soralle” – samalle kentälle, jolla kauden alussa hävisimme FC RiskIlle niukasti 0-1. Kokoonpano eli jälleen viime viikosta, kun tänään sairastupaa miehittivät latinoja vastaan kovia kokeneet luottopelaajat Ana ja Paul-Mikael. Lisäksi Spedellä oli jälleen ongelmia jalkojensa kanssa. Saimme kuitenkin jalkeille 15 naaman verran pelaajia.

Avaus (4-4-2):
Vatanen (MV) ; Oke, Mika, Lipi, Teme (v) ; V-P, Joni R., Kalle (C), Juho ; AP, Make
(vaihdossa Raksu, Sami, Sola ja Tommi (v))

Ottelun alku oli molempien joukkueiden osalta hieman kankea, mutta vähitellen pelin taso alkoi parantua. Atleticon yläkerta sai luotua muutamia hyviä hyökkäyksiä, jotka kuitenkin pysähtyivät Cosmoksen sumppuun 16-alueen tuntumaan. Toisessa päässä isäntien yritykset puolestaan tyssäsivät jatkuvasti paitsioihin. Vajaan 15 minuutin pelin jälkeen AP pääsi upean kuvion päätteeksi murtautumaan sisään boksiin, mutta pakki pääsi häiritsemään sen verran, että maalivahdin onnistui selvittää Tampereen Teräsmiehen viimeistely-yritys. AP sai vielä toisenkin paikan, kun Juho tarjoili mahtavan keskityksen oikealta laidalta. “Arton” pusku jäi kuitenkin hieman vaisuksi, eikä tilanteesta irronnut sen enempää. Hetkeä myöhemmin pallo pyörikin sitten jo Atleticon puolustuspäädyssä, ja pienen flipperihässäkän päätteeksi Cosmoksen keskikenttäpelaaja pommitti pallon volleyllä ohi torjuntavastuun saaneen Outokummun Michel Preud’hommen eli Vatasen selän taakse. Maali jäi oikeastaan viimeiseksi highlightiksi ennen taukoa.

Toisella puoliajalla peli keskittyi enimmäkseen Cosmoksen kenttäpuoliskolle. Heti alkuun Tommi jyräsi pallon perässä boksiin, mutta unohti hellan päälle ja sai tuomarilta keltaisen kortin. Paras tilaisuus tasoitukseen syntyi, kun noin 10 minuuttia oli pelattu. Hyökkäykseen noussut Lipi tarjosi Juholle sauman laukoa reilusta kahdestakympistä vastapalloon, ja Atletico-ikonihan laittoi sellaisen risteilyohjuksen ettei paremmasta väliä. Cosmos-maalivahti laittoi kuitenkin nyrkkinsä tielle ja torjui pallon metsään. Seuranneesta kulmapotkusta V-P haki sankarin viittaa ja yritti kierrättää pallon suoraan sisään, mutta osui vain maalin katolle. Vartin pelin jälkeen Teme sai hieman kyseenalaisen varoituksen pysäytettyään isäntien hyökkääjän oikeassa laidassa. Loppua kohden Cosmos siirtyi varmistelemaan johtoaan ja jätti pelaamisen Atleticolle. Keskikentällä lujasti edestakaisin raatanut Joni Raudoskoski pääsi laukomaan pari kertaa, muttei saanut sihtiä aivan kohdalleen. Peli päättyi harmittavasti isäntien voittoon 1-0.

0-1-tappio Ogelin hiekalla on tullut tämän kauden osalta jo turhan tutuksi, ja nyt takkiin tuli vieläpä varsin hyvän esityksen päätteeksi. Panokset alkavat jo toisen peräjälkeen kärsityn tappion ja nollille jäämisen myötä jo haihtua, varsinkin sarjanousua ajatellen, sillä loppukauden ohjelmassa on tiedossa vielä kaksi peliä kärkijoukkueita vastaan, mutta toisaalta putoamistakaan lienee enää turha pelätä.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Joni Raudoskoski: Duunia ja runnomista molempiin suuntiin.
2    –     Aripekka Junno: Terävä hyökkäyksissä, maali ei jäänyt kauas.
1    –     Joonas Lipsanen: Suht varmaa puolustuspeliä.