Atletico Malmi – Dynamo 1-7 (0-1)

Kahden tappiollisen pelin ja maaleitta jäämisen jälkeen helpotusta ei ollut luvassa, sillä tällä kertaa Ala-Malmille vieraaksi saapui sarjan kakkossijaa pitävä, vahvasti venäläisväritteinen Dynamo. Lukuisat poissaolot muokkasivat taas kerran Atleticon kokoonpanoa, kun vakiopelaajista sivussa olivat mm. Paul-Mikael, Ana sekä puolustuksen tukipilaristo Mika ja Lipi. Pelaajapulaa ei kuitenkaan ilmennyt, sillä vaihtomiehiäkin riitti 4 kpl, mukana myös Santahaminan Jaap Stam eli harjoitusvapaata asepalvelukseltaan saanut Janne Vottonen. Ottelun erotuomarina oikeutta jakoi tänään kaikkien tuntema Pohjois-Helsingin monitoimimies, Atleticossakin aikoinaan mainetta pelaaja-valmentaja-artistina niittänyt Harry “Legenda” Tuominen!

Avaus (4-3-3):
Vatanen (MV) ; Spede, Joni B., Raksu, Teme ; Kalle (C), Joni R., Juho ; V-P, Make, AP
(vaihdossa Janne, Peter, Sami ja Sola)

Keltainen kotijoukkue lähti liikkeelle ehkä hieman tavallista hyökkäävämällä ryhmityksellä 4-3-3, jossa piikkinä operoiva Marko “Pekka” Borodavkin sai kavereikseen laitahyökkääjiksi Malmin galacticot Solarin ja Figon eli V-P:n ja AP:n. Ottelun avauspuoliskolla ei kuitenkaan Atleticon osalta päästy hyökkäyspelistä nauttimaan, kun tilanteet jäivät uupumaan lähes kokonaan. Sen sijaan puolustuspäässä riitti säpinää, kun Dynamon yläkerta pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään Janne “männöö päen helevettiä” Vatasen vartioimaa malmilaismaalia. Vatanen oli kuitenkin oivassa iskussa ja selvitti hyvinkin menestyksekkäästi puolisenkymmentä kiperää tilannetta nyrkkeineen. Silti jo ensimmäisestä hyökkäyksestä kolahti, kun jo ties kuinka monennen kerran kuluvalla kaudella puolustus ei onnistunut purkaamaan boksissa pyörinyttä hässäkkää, minkä seurauksena Dynamo pääsi tekemään lukemiksi 0-1 lähes tyhjään maaliin. Maalin saa ainakin osittain ottaa piikkiinsä itsensä hölmösti tilanteesta ulos pelannut V-P. Vieraiden niukka johto säilyi niukkana tauolle saakka.

Toisen puoliajan alkuminuutit Atletico onnistui viemään edukseen. Tasoitus 1-1:een syntyi, kun Make pääsi pahoinpitelemään irtopalloa Dynamon 16-alueella vasemmalla jalallaan. Copa Mundial murahti kuin pantteri, ja peliväline löytyi veskarin vasemman kainalon takaa alanurkasta. Maalin ja parin hyökkäyksenpoikasen jälkeen alkoi sitten kotijoukkueen totaalinen hyytyminen, ja viimeisten 25 minuutin aikana Vatanen joutui helteeseen isolla H:lla, ja sen rinnalla Karibiallakin on jääkausi meneillään. Atleticon puolustuslinja tuntui pelaavan jatkuvasti oudon ylhäällä, lähes puolessakentässä, ja saamillaan läpiajoilla Dynamo olisi voinut tuplata koko kauden maalisaldonsa ilman huonoa viimeistelyä ja Vatasen oivaa torjuntavirettä. Maaleja syntyi kuitenkin suht nopeaan tahtiin, ja pian lukemat olivatkin jo vaihtuneet 1-1:stä 1-6:een, kuuluvan “VOE VITTU!”-karjahduksen säestyksellä. 1-7 syntyi, kun kentän vallannut syyskesän pimeys tuhosi Vatasen syvyysnäön, ja Dynamon pelaaja pääsi lyömään yhdeksän tuuman naulan arkkuun komealla, reilun 20 metrin kaukolaukauksella. Vielä loppuminuuteilla Juho Pukki ja Joni “Aave” Raudoskoski rakensivat paikan komealla seinällä, mutta Jonin laukaus meni hiuksenhienosti ohi takatolpalta. Peli päättyi siis sählynumeroihin 1-7.

Ottelusta ei plus-puolelle jäänyt paljoakaan. Maali saatiin sentään tehtyä, mutta alakerta vuosi pahemman päälle, osaksi johtuen luottopelaaja Mika “Juho” Mäkelän poissaolosta, osaksi Vatasen kauden varrella hieman laihaksi jääneestä ison kentän maalivahtipelituntumasta. Mainitsemisen arvoista oli lisäksi erotuomari Harry Tuomisen mallisuoritus siitä, miten ottelu vihelletään käytännössä virheettömästi.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Vatanen: Pari maalia meni luvattomankin helposti, mutta silti mies paikallaan..
2    –     Marko Borodavkin: Teki sen pakollisen maalin. Muutama terävä hyökkäys.
1    –     Harry Tuominen: Atleticon kauden paras tuomarointi!