Trikiinit – Atletico Malmi 2-2 (1-1)

Kevään viimeiseen taistoon lähdettiin melko mainioista asetelmista. Takana oli neljä peräkkäistä voittoa ja poissaolojakin vain muutama. Trikiinit keikkui ennen illan koitosta selvästi meidän takanamme, kun taas itse kärkyimme taulukon yläpäässä.

Avaus (4-4-1-1):
Paul-Mikael (MV) ; Oke, Lipi, Raksu, Teme ; V-P, Kalle (C), Juho, Sami ; Joni ; Make
(vaihdossa AP, Janne, Peter, Sola ja Tommi)

Ensimmäinen puoliaika alkoi selvästi hallinnassamme, sillä vastustajajoukkue oli melko ikääntyneen näköinen. Emme kuitenkaan juurikaan saaneet mitään erityisiä tekopaikkoja, ja pallo pyöri tutuksi tulleella tavalla siinä keskikentän molemminpuolin. Alun hyvä pallokontrolli luisui kuitenkin ottelun edetessä koko ajan vain huonompaan suuntaan. Tilaa oli, mutta emme juurikaan onnistuneet käyttämään sitä hyväksemme. Palloja saatiin melko hyvin vastustajan puoliskon viimeiselle kolmannekselle, mutta hyvät laukaukset puuttuivat. Oma puolustuspelimme taas oli melko lailla reikäjuustoa, erityisesti ottelun vanhetessa. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kaksi maalia:

0-1: Sola keskitti pallon vasemmalta vitosen kulmaan Makelle, joka kääntyi ja laukoi vasurillaan takanurkkaan.
1-1: Trikiinien kärkipelaaja pääsi puolittain irtautumaan puolustukselta ja nosti pallon hallitusti maaliin Micken yli.

Toinen puoliaika lähti siis tasalukemista, mikä ei luonnollisestikaan kärkipäänjoukkueena tyydyttänyt meitä alkuunkaan. Haimme siis vimmatusti sitä johtomaalia, kuten pitikin. Tämä edesauttoi vain entisestään vastustajan pelinrakentelua ja tilanteidenluontia. Pakkamme oikeastaan jollain tapaa hajosi siitä keskikentältä, kun ihmiset eivät enää jaksaneet tehdä töitä kahteen suuntaan. Joidenkin ihmisten treeninpuutekin näkyi entistä paremmin mentäessä loppua kohden. Oma johtomaalimme loi jo uskoa paremmasta, mutta kotijoukkueen tasoitus ja ajan loppuminen murskasi toiveemme viimeistään.

1-2: Make pääsi V-P:n syötön turvin murtautumaan boksiin vasemmalta ja jatkoi pallon takatolpalle, josta Sami siirsi Atleticon jälleen johtoon.
2-2: Puolustus ei onnistunut viemään palloa läpi syöksyneeltä vastustajalta, joka sijoitti läheltä loppulukemat.

Vaikka tulos ei varsinaisesti meitä tyydyttänytkään, kertoi sarjataulukko omaa hyvää kieltänsä, kipusimme sijalle kolme, mikä nyt vähintäänkin ylitti selvästi alkukauden tavoitteet. Tietty yllätysmomenttihan meillä oli koko talven jossain määrin harjoitelleena ryhmänä, mutta näinkin hyvä menestys antoi vaan lisää lupauksia ajatellen tulevaa syksyä peleineen. Nyt vaan ansaitulle kesälomalle ja lisää pökköä pesään, kun sarjapaikkakin alkaa olla hyvin varmistettu!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Marko Borodavkin: Päivän tehot 1+1, paha pideltävä vanhoille ukoille.
2    –     Teemu Antikainen: Uhrautuvaa puolustuspeliä ja komeita liukkareita.
1    –     Sami Rantanen: 2-1-johtomaali sekä kauden ensimmäinen saksipotku!