MoPo – Atletico Malmi 1-2 (0-2)

Talvella futsal-peleissäkin kohtaamamme Mooseksen Potku eli MoPo isännöi helteisen torstai-iltapäivän ottelua Talin hiekalla. Lähdimme hakemaan jatkoa viime aikojen voitokkaille suorituksille ja lisää arvokkaita pisteitä vähintään sarjapaikan varmistamista varten. MoPo oli vielä ennen päivän kohtaamista kanssamme tasoissa yhdeksällä pisteellä. Auringonottoon jalkapallohallin nurkalle kerääntyi lopulta 16 enemmän tai vähemmän atleettista pelaajaa. Työkiireiden vuoksi puolustuksesta puuttuneen Mikan jättämän aukon täyttäjäksi ilmaantui tällä kertaa siniraidallisissa sukissaan Lipi. Lisäksi uusin värväyksemme Sami “Rami” Rantanen pääsi ensi kertaa haistelemaan Kuutosen ilmapiiriä joukkueessamme.

Avaus (4-4-1-1):
Paul-Mikael (MV) ; Oke, Lipi, Juha, Teme ; V-P, Kalle (C), Juho, Janne ; Joni ; AP
(vaihdossa Raksu, Sami, Sola, Tommi ja Vatanen)

MoPo aloitti ottelun pienellä hyökkäysrynnäköllä ja sai pallon alkuhetkillä kertaalleen maaliinkin, mutta erotuomari hylkäsi osuman käsivirheen vuoksi. Saman tien peli tasoittui, ja aloimme päästä paremmin hyökkäyksiin, jotka kuitenkin aluksi katkesivat paitsioihin. Päivän ensimmäinen Atletico-laukaus lähti Juhon lapikkaasta, kuitenkin karkeasti yli. Noin vartin pelin jälkeen vasemmalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi keskikentän ikiliikkuja Joni pääsi rynnimään boksiin ja laukoi läheltä. Maalivahti venyi torjuntaan, mutta Markoa kärjessä mainiosti tuurannut AP ehti ensimmäisenä paikalle niittaamaan irtopallon rysään: 0-1. Ottelu pysyi melko hyvin otteessamme, ja vielä ennen taukoa MoPo sai lisää kylmää vettä niskaan maalin muodossa. AP säntäsi omalta puolustusalueelta lähteneen purkupallon perässä vastustajan kenttäpuoliskolla, ja yritti keskittää oikealta reilusta 30 metristä. “Keskitys” ottikin yllättäen kauhean slaissin ja lensi roikkuna kohti Mooseksen häkkiä. Maalivahti sai vielä näppinsä väliin, mutta pallo upposi kaikesta huolimatta verkkoon. Näin Apelle jo kauden viides maali ja sen myötä yhä vankempi johto joukkueen sisäisessä maalipörssissä. Taukotilanne siis 0-2.

Heti toisen jakson alkuun MoPo oli saada aikaan kavennuksen kulmapotkusta. Peliväline jäi pyörimään maalinedustalle ja kävi jo lähes maaliviivallakin, ennen kuin keltaisten puolustus onnistui siivoamaan tilanteen. Toisella puoliajalla pallo pysyi enimmäkseen keskialueella muutamia yksittäisiä hyökkäyksiä lukuunottamatta. Isännät saivat pallon vielä uudemman kerran maaliin, mutta jälleen pilli soi räikeän käsivirheen merkiksi. Toisessa päässä Joni hätyytteli maalia vihaisella kaukolaukauksellaan, kuitenkin tuloksetta. Viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä MoPo sai varsin epäselvästä tilanteesta rankkarin, josta joukkueen parrakas kapteeni kavensi johtomme yhteen maaliin. Johto piti loppuun saakka, ja kolmen pisteen potti matkasi Malmille.

Voittoputki Kuutosessa venyi jo neljän ottelun mittaiseksi ja sarjan kärkisijat häämöttävät jo näköpiirissä. Toivottavasti sama tahti jatkuu kevään viimeisessä pelissäkin, jotta päästään kaikki hyvillä mielin sarjatauolle.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Aripekka Junno: Jälleen kaksi maalia joukkueen tukkajumalalta.
2    –     Teemu Antikainen: Hyvä tsemppi ja tyylikästä puolustuspelaamista oikeassa laidassa.
1    –     Joni Borodavkin: Raataa asenteella pelistä toiseen.