Atletico Malmi – FC Ysinolla 2-1 (1-1)

Kahdesta pelistä kaksi maalin tappiota loppuhetkien osumilla, pisteitä nolla. Atleticon aloitus Kuutosessa ei tuloksellisesti eikä pelillisestikään ole ollut kehuttava, mutta onhan kausi toisaalta vasta alussa. Hunt for Glory, part III eli kadonneiden pisteiden metsästys (siis kotiottelu FC Ysinollaa vastaan) käynnistyi tänään pienillä kokoonpano-ongelmilla mm. maalivahtiosaston suhteen, kun Espoon mustekala Paul-Mikael ei ollut käytettävissä ja Janne “Uppopallo” Vatanenkin paranteli vielä vammojaan. Hätiin saatiin onneksi MPS:n B-junnujen veräjänvartija Santeri Kunttu ja kaupan päälle vielä Antero Rantanen samasta joukkueesta kenttäpelaajien varamieheksi. Vaihdossa tänään esiintynyt Atletico-ikoni Juho Pukki ei puolikuntoisena käynyt kentällä. Sitä vastoin paluun tositoimiin pitkän sairastelutauon jälkeen teki Seiskassa maaleja urakalla sylkenyt hyökkäyksen taskuraketti Marko Borodavkin.

Avaus (4-4-1-1):
Kunttu (MV) ; Oke, Mika, Lipi, Raksu ; V-P, Kalle, Joni (C), AP ; Ana ; Make
(vaihdossa Juho, Peter, Rantanen ja Sola)

Peli käynnistyi melko vauhdikkaana. Vielä alussa ei kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ollut terävimmillään, mutta minuuttien madellessa eteenpäin tilanteitakin alkoi syntyä, pääasiassa kuitenkin Atleticon maalille. Tolppien välissä Kunttu esitteli taitojaan komealla jalkatorjunnalla, ja Ysinollan keskikentällä pelannut vaatekaapin kokoinen mörssäri laukoi varmasti Ala-Malmin historian tulisimman laukauksen, lähes kolmestakympistä kauas maalin ja jopa pukukoppien yli. Sen vaarallisempia paikkoja ei silti herunut kuin vasta avausjakson viimeisellä kymmenminuuttisella. Ensin keltapaitojen puolustuksen epäonnistuttua purkupallossa Ysinolla pääsi tekemään läheltä halvan 1-0-johtomaalin. Kauden kolmas peli, ja joka kerta on vastustaja tehnyt ottelun avausmaalin. Kuitenkin vähän ennen taukovihellystä syntyi tasoitus, kun Ysinollan puolustus ilmeisesti sähläsi pallon omiin hieman epäselvässä tilanteessa. Maali tuli joka tapauksessa hyvään saumaan juuri tauon alle.

Peli jatkui vesipullojen tyhjennyksen ja tasoitusmaalin ihmettelyn jälkeen tilanteesta 1-1. Toisella puoliajalla pääosaan nousivat lähinnä huono tuomarointi ja pelaajien tunteiden kuumeneminen. Etenkin Ysinollan maalivahti jaksoi syytää paskaa kurkustaan kaikkien lähelle sattuneiden atleticolaisten niskaan. Otteetkin kovenivat, mutta tuomari tuskin olisi huomannut mitään, vaikka pianoa soittava sirkusnorsu olisi pudonnut keskelle kenttää. Maalipaikkojakin syntyi enää oikeastaan vain Atleticon hyökkäyspäätyyn. Päivän kohokohta oli keltaisten ansaittu 2-1-johtomaali. Joni eteni pallon kanssa boksiin oikealta ja tarjoili vielä herkkupaikan hyökkääjäksi nostetulle AP:lle, jonka röyhkeä kantapääohjaus suoraan syötöstä valui maalin takanurkkaan. Ysinollan pelihalut olivat huvenneet rähisemiseen ja tuomarin sättimiseen, ja Atleticon 3-1 lähes roikkui ilmassa. V-P pääsi yrittämään kärsällä rankkarialueen vasemmalta puolelta, mutta tuloksetta. Hän ehti myös tuhlata hyvän laukaisupaikan yli-innokkaalla joukkuepelaamisellaan. Peli päättyi kuitenkin lukemiin 2-1, ja näin pisteet jäivät Malmille.

Avausvoitto Kuutosessa irtosi kohtuullisella pelillä. Kuntokäyrän suunta on ainakin oikea. Mutta kyllä joukkueessa riittää aineksia vielä parempaankin.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Joni Borodavkin: Raataa pelistä toiseen täysillä. Vahva esityö voittomaaliin.
2    –     Santeri Kunttu: Perusvarmaa maalivahtipeliä ja pari tärkeää torjuntaa.
1    –     Aripekka Junno: Taidokas voittomaali. Pieniä ongelmia paitsion kanssa.