Info

MPS / Atletico Malmi on pohjoishelsinkiläinen nuorten aikuisten urheilu- ja vapaa-ajantoimintaa harjoittava yhteisö, joka koostuu kahdesta Malmin Palloseuran miesjaoston joukkueesta ja yhteensä noin 60 pelaajasta. Kolmosessa pelaa edustusjoukkue Atletico Malmi  ja Vitosessa kakkosjoukkue Atletico Akatemia.

TicojatytötAtleetit tai Tico -lempinimillä tunettavat joukkueet ovat ehtineet niittää mainetta ja kasvaa jo jonkinlaiseksi paikallislegendaksi edustusjoukkueen noustua Helsingin piirin alimmasta divisioonasta aina Kolmosen kärkikahinoihin saakka. Erilaiset innovatiiviset tempaukset, oheistapahtumat ja runsas näkyvyys niin paikallisissa kuin valtakunnallisissakin medioissa kuin myös jalkapalloilijoiden suosimilla Internet-areenoilla ovat tehneet Atleticosta joukkueen, joka tunnetaan ympäri Suomea. Näitä reittejä pitkin syntyneessä Atletico-brändissä yhdistyy ennen kaikkea teemat nuoruus, atleettisuus ja positiivinen asenne. Joukkueen toimintaa leimaa vahva yhteisöllisyys sekä halu taistella tosissaan, mutta kuitenkin aina pilke silmäkulmassa.

Historia lyhyesti

Timo ja Petri PasanenJoukkue perustettiin vuonna 1993 aluperin 1986-syntyneiden poikien nappulajoukkueeksi nimellä MPS/Atletico. Urheilullisessa mielessä joukkue ei koskaan kuulunut ikäluokkansa parhaimmistoon ja toiminta oli jopa lähellä loppua A-juniori-iässä. Pula omanikäisistä pelureista pakotti Ticon siirtymään miesten sarjojen puolelle ja kaudella 2002 joukkue debytoikin Seiskassa. Joukkue esiintyi tuolloin yhden kauden nimellä MPS/3, mutta palasi jo seuraavalla kaudella Atleticon alaisuuteen. Kausi 2004 päättyi nousujuhliin ja sarjatasoksi vaihtui Kutonen. Myös Kuutosessa päästiin kolmannen kauden (2007) päätteeksi juhlimaan nousua, vieläpä piirinmestaruus vyöllä. Vitosen tomut karistettiin pelikengistä heti debyyttikaudella nousukarsintojen kautta, ja sama temppu toistui jälleen vuotta myöhemmin Nelosessa, josta nousun lisäksi matkaan tarttui piirin pronssia.

Tico kotikentällään Pukinmäen nurmellaKausi 2010 oli sillä tapaa merkittävä, että joukkue pelasi seuran ns. ”edustusjoukkueen” kanssa ensimmäistä kertaa samalla sarjatasolla ja sai lisäksi oman kakkosjoukkueen, kun Seiskassa aloitti vanhoista Atletico-ikoneista kasattu Atletico Akatemia. Kolmosen valloitus jäi ensi yrittämällä kauden mittaiseksi pikavisiitiksi, ja edessä oli paluu Neloseen vauhtia hakemaan. Joukkue sisuuntui kuitenkin tästä entisestään ja hankki kaudella 2011 pikaisen nousun takaisin Kolmoseen häviämättä peliäkään. Myös Atletico Akatemia varmisti nousunsa Kutoseen toisen kauden päätteeksi.kansikuva2017

Kaudet 2012 ja 2013 pitivät asetelmat entisellään, vaikka jälkimmäisellä kaudella kumpikin Atletico-ryhmistä taisteli viimeisiin kierroksiin saakka noususta, Atletico Kakkoseen ja Akatemia Vitoseen. Kauden kohokohtiin voitiin laskea myös Atleticon massiiviset 20-vuotisjuhlat sekä ensimmäinen poikakalenteri.

Kausi 2014 toi Akatemialle nousun Vitoseen ja kaudella 2015 Atletico oli puolestaan erittäin lähellä sarjanousua, kun taas Akatemia joutui odottamaan kabinettipäätöstä saadakseen pitää sarjapaikkansa haastavan kauden jälkeen. Kausi 2016 oli jälleen menestyksekkäämpi, sillä Atletico eteni Suomen cupissa 5. kierrokselle kohdaten Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden toistamiseen. Regions’ Cupissa tie vei välieriin ja Kolmosessakin kaikkien aikojen kovimmasta lohkosta jäi käteen piste-ennätys ja sija nro 4. Akatemia puolestaan käänsi kurssinsa ja selvisi hienosta kaudesta Vitosen lohkonsa kakkoseksi ja nousukarsintoihin. Atletico sai myös runsaasti näkyvyyttä valtamedioissa keräämällä rahaa vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen uusimmalla poikakalenterillaan.

Kaudella 2017 molemmat joukkueet tähtäävät jälleen sarjatasojensa kärkikahinoihin, Atletico Kolmosessa ja Akatemia Vitosessa.

Atletico Malmi pelaa ja harjoittelee

Mikko HuupponenAtleticon toiminta keskittyy kesäisin pääsääntöisesti Koillis-Helsingin aluelle AtleticoVieraissa(Pukinmäki-Pihlajamäki-Malmi-Tapanila-Puistola), jossa Tico-edari pelaa ja harjoittelee 3-4 kertaa viikossa läpi vuoden. Talvisin harjoituksia pidetään myös Vuosaaressa lämmitetyllä tekonurmella.

Kotikenttä: Pukinmäen nurmi (Kenttätie, Helsinki)

Varakentät: Puistolan nurmi (Koudantie, Helsinki) ja Tapanilan tekonurmi (Moisiontie, Helsinki)

Atleticon peliasun väritys on MPS:lle tunnusomainen keltamusta. Ykköspaita on keltainen, housut mustat ja sukat keltaiset. Vierasasu on täysin musta.

Molemmat joukkueet koostuvat pääosin 1980-luvun loppupuolella tai 1990-luvun alussa syntyneistä pelaajista. Keski-ikä joukkueissa liikkuu noin 25 vuoden tietämillä.

 Yhteystiedot

Janne Vottonen, joukkueenjohtajapuh. 040 822 6006s-posti: janne.vottonen@gmail.com
Ville-Pekka Liimatainen, joukkueenjohtajapuh. 050 349 5743s-posti: vp_liimatainen@hotmail.com
Eddie Finch, päävalmentaja, Atletico (3D)puh. 044 550 7414s-posti: edwardjfinch@gmail.com
Kalle Niemi, päävalmentaja, Akatemia (5D)puh. 050 575 8957s-posti: kalleniemi@popstar.com

Joukkueiden pankkitilit

MPS/Atletico MalmiFI50 5790 4320 0128 54 (OP)
MPS/Atletico AkatemiaFI45 5790 4320 0128 47 (OP)