Timo Kinnunen (C) 61′ Janne Hampaala
Jesse Ketonen 77′ Niko Eriksson

Elis Rintala (MV)
Ruben Launiala

Huhtikuun rämpimisen jälkeen toukokuulta oli napsunut alle jo kaksi voittoa ennen odotettua kotinurmiavausta Pukinmäessä, jonne vastustajaksi saapui edellisellä viikolla vieraissa kaatuneen S.C.P:n tapaan toinen sarjanousija, FC Korso United. Aurinko paistoi, pelialusta oli kelpo terässä ja kokoonpanoonkin oli jopa ylitarjontaa, joten lähtökohdat otteluun olivat mitä mainioimmat.

Eikä pelin alku ei juuri jättänytkään toivomisen varaa, sillä Puksun kierät maaliverkot vonkuivat jo 59 sekunnin kohdalla. Eeli Lehdon riistosta Jesse Ketonen pudotti pallon Mika Tenkaselle ja lähti saman tien itse telineistä vauhtiin. Tenksun pystysyöttö vapautti Jessen karkumatkalle ja perinteisen veskarin kiertämisen sijaan “Keppi” pamautti pallon hyvissä ajoin voimalla alakulmaan.

Muilta osin kohokohdat jäivätkin avausjaksolla todella vähiin eikä aikainen johtomaali tuonut Ticolle pelillistä yliotetta. Korso Unitedin paras paikka lankesi Karri Kauppalalle, jonka matala laukaus sujahti metrin verran ohi Erkka Niinin oikean käden tolpan. Hyökkäyksen näyttävimmästä suorituksesta vastasi kuitenkin Kauppalan vetopaikkaan ruokkinut Aleksi Hopia, joka pyörähti kahden keltapaidan välistä komealla jalkapohjaruletilla.

Avaukseen palannut Jonne Ketonen huokui maalinälkää ja luikerteli pariinkin otteeseen vetopaikoille, mutta ensimmäinen juuttui veskari Jani Wahlstenin syliin ja jälkimmäinen kohosi kärkkärillä korkeuksiin. Taukolukemiksi jäi näin 1-0.

Toista puoliaikaa oli takana viisi minuuttia, kun Timo Kinnusen keskitys maalille kulmapotkutilanteen jälkeen kuolettui korsolaismassaan ja putosi suoraan Tenksun jalkaan vitosen kulmalla. Jostain ehti kuitenkin vielä oranssi sukka venyä liukuun sopivasti häiritsemään Tenksun viimeistelyä ja pallo nousi läheltä räikeästi yli maalin.

Vieraiden tasoitusosuma ei tunnin pintaan enää monen sentin päähän jäänytkään. Kova laukaus suoraan kohti Erkkaa pomppasi hanskoista veskari ylitse kohti maaliviivaa, mutta Erkka ehti reagoida kiitettävällä nopeudella ja kääntyi kauhomaan pallon selkänsä takaa turvaan juuri ajoissa. Hyvin tilanteessa sijoittuneen avustavan erotuomarin lippukin pysyi alhaalla ja tukahdutti korsolaisten orastavat tuulettelut.

Helpottava 2-0-maali syntyi viitisen minuuttia myöhemmin hienosti improvisoidulla kuviolla. Mikko Vesterinen pelasi oikealta kulmapotkun lyhyenä alaspäin Jasu Peltoselle, joka “toimitti” pallon raipemaisena lättynä kohti maalia. Tulilinjalla päivystänyt Jesse kosketti pelivälineen upeasti koordinoidulla ohjauksella aivan veskarin nenän edestä verkkoon kuin NHL:ssä konsanaan.

Ja hattutemppunsa Jesse täydensi heti parisen minuuttia myöhemmin; sivuvaparitilanteesta Jonnen syöttöä purkanut pakki sutaisi huonolla osumalla pallon suoraan vieressään vapaana kärkkyneelle Jesselle, joka viimeisteli varmalla sijoituksella läheltä taka-alakulmaan ohi Wahlstenin.

Nopea tupla eliminoi korsolaisten toiveet takaa-ajosta tehokkaasti, eikä ottelun loppu enää järin vaarallisia tilanteita tarjonnut kumpaankaan päähän. Molemmat joukkueet pyörittivät vielä vaihtopenkkinsä tyhjiksi ennen päätösvihellystä.

Pelillistä kuntohuippua haeskellessa 3-0-voitto oli pelitapahtumiin nähden oikein hyvä tulos. Tico suoriutui kummassakin päässä kenttä piirun verran kestittäviään tarkemmin ja piti pisteet kotonaan ansaitusti. Sarja jatkuu jälleen keskiviikkona vierasottelulla HyPSiä vastaan.

Ottelun tähtipelaajapisteet jakaa tällä kertaa Suominetticasino.info:

Jesse Ketonen: Äärimmäisen kliinistä viimeistelyä, pallo verkkoon paikasta kuin paikasta.
Akseli Hietala: Jälleen häivähdyksiä Juha-Matti Leinosesta, varmaa ja tyylikästä pelaamista.
Janne Hampaala: “Mies tekee liukutaklaamisesta taidetta”, väkevä sisääntulo vaihdosta.